Skip to content

New Celcom Broadband Package

Celcom Broadband

I’m very pleased to see new Celcom Broadband package; now Maxis Broadband have a new competitor. Thanks to today’s InTech, Lowyat.Net and mobile88.com for the news. However, I’m very surprised not to see any updates/news in Celcom website. (UPDATE: Information on Celcom Broadband is now available at Celcom’s website)

Now, consumers have 2 options; either to opt for daily package or monthly package. Below is the summary of the package,

PLAN TECHNOLOGY SPEED CHARGE
Daily Unlimited (prepaid & postpaid) GPRS/3G/HSDPA Up to 3.6 Mbps RM8 / 24 hours access
Monthly Unlimited Basic (postpaid only) GPRS/3G Up to 384 kbps RM68 per month
Monthly Unlimited Advance (postpaid only) GPRS/3G/HSDPA Up to 3.6 Mbps RM98 per month

So, I guess this is the time for me to get the 3G-based mobilephone. Again, should I wait for W960i or just buy the N91?

Last Update: February 3, 2008.

Comments

{ 12 } Comments

  1. Mennie | February 24, 2009 at 9:25 am | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Windows Windows Vista

    Hi,
    Im having Nokia 5610 Xpress Music. can it be used
    as modem withh the wireless broadband?. My phone
    supports 3G

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Windows Windows Vista
  2. basikaltue | March 1, 2009 at 6:36 pm | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Windows Windows XP

    cmner nk setup linux ubuntu irwan??
    aku kai modem blue cube

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Windows Windows XP
  3. irwan | March 4, 2009 at 10:46 pm | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Ubuntu Linux Ubuntu Linux

    basikaltue,
    Try download & install driver untuk Linux ni, http://www.bluecube.com.my/content.php?cat=45&pageid=97

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Ubuntu Linux Ubuntu Linux
  4. hero to zer0 | March 11, 2009 at 6:52 am | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Windows Windows XP

    tiap ari aku mandi air mata
    knang nasib celkom brdband aku nih
    aku amik basic package
    dlu mmg aku blasah dwnload abeh tahap
    tp skarank nih aku dah taubat..aku tak dwnlod dah
    tu pun kura lg laju dr celkom aku

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.6 on Windows Windows XP
  5. Celcom sucks | July 16, 2009 at 11:00 pm | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.11 on Windows Windows XP

    say NO No NO to celcom broadband… they suck big time. I tried p1.. same.. suck like hell… using maxis broadband now… so so but definately better than celcom n p1. CELCOM sucks

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.0.11 on Windows Windows XP
  6. tepet | July 28, 2009 at 10:25 am | Permalink
    Using Internet Explorer Internet Explorer 7.0 on Windows Windows XP

    bole tk hantar sms dri celcom broadband???

    Using Internet Explorer Internet Explorer 7.0 on Windows Windows XP
  7. shima | August 21, 2009 at 1:10 pm | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 2.0.0.12 on Windows Windows XP

    irwan,
    nk tmpang tnye…..
    aku pon de prob nk install clcombb kt linux ubuntu…
    cane eh?
    aku pkai modem HSPA USB Modem.Brand CSL.
    tlong ek.
    tnqiu.

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 2.0.0.12 on Windows Windows XP
  8. Irwan | August 24, 2009 at 11:37 pm | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.5.2 on Windows Windows XP

    Sorry la Shima, so far aku tak jumpa lagi solution utk guna modem CSL ni kat Linux. Kalau aku pun, aku prefer guna modem Huawei atau Sierra, confirm jalan.

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.5.2 on Windows Windows XP
  9. pengguna berukband | October 6, 2009 at 3:14 pm | Permalink
    Using Internet Explorer Internet Explorer 6.0 on Windows Windows XP

    Tak payah pakai semua jenis BERUKBAND di Malaysia ni…ko orang semua ingat Malaysia kita ni Maju sangat ker…Penyangak professional banyak di Malaysia ni…ragut duit rakyat Malaysia bawahan…Service internet bukan nye bagus pun…Slow nak mampus!!!!montly payment nak kena buat… lewat skit dah CUT line…pastu nak aktivate balik…hhmmmm…apa lg…CHARGE!CHARGE!CHARGE!CHARGE!….klw speed laju lain cite la…nak byr pun rasa senang hati jer…tipu semua BERUKBAND di MAlaysia ni…ni la katakan Malaysia maju..adik aku masa kat japan dulu…paling kodi pun dapat…4Mb speed…standard 8 Mb speed…
    tgk youtube…takde stress punya…boleh tgk TV online lg…Malaysia…apa ke jadahnya!!!!…BERUKBAND BERUKBAND Di Malaysia…bertukarlah kepada BROADBAND yg bukan penyangat duit rakyat…service tip top..no 1 year agreement(sbb nak ikat customer takut lari..klw dah service tip top…buat ape nak takut customer lari.).no hidden charge…no spelection charge..kite semua dah fade up..aku baru lepas x puah hati dgn celcom broadband…yg terbaru p1 wimax entah mcmne plak agaknya…penyangak jgk ker entahla..aku rasa bukan aku saja yg tak puas hati…cuba korang semua masuk forum2 pasal berukband di Malaysia ni…ermm….lu baca la sendiri!!!!

    Using Internet Explorer Internet Explorer 6.0 on Windows Windows XP
  10. celcom beghokbanned | November 2, 2009 at 3:44 am | Permalink
    Using Internet Explorer Internet Explorer 7.0 on Windows Windows XP

    sumer tipu.. modem dr celcom package skrg ni klu tgk signal status mesti HSDPA tp yg sebenarnya cuma 3G je. aku dah test aku nyer modem banding ngan hphone aku.. pengalaman aku klu kat kelantan,.. signal pd hphone xpenah dpt HSDPA.. tp klu ngan modem bleh plak dpt HSDPA…
    bila aku kat KL signal hphone aku brtukar jd HSDPA status.. mmg aku percayala dkt KL mmg ade 3.5G(HSDPA). yg aku pelik kenapa dkt kelantan aku nyer status connection dgn modem adalah HSDPA sdgkan pd hphone cuma 3G je.. setau aku kat kelantan ni belum ade lg
    3.5G(HSDPA).. (aku sahkan sendiri drpd celcom) mmg celcom meniaga tipu menarik pengguna dgn menukar status 3G kpd HSDPA padahal line SLOW nak mampus kalahkan digi(edge).. aku bleh dikatakan dlm senulan 2-3x buat aduan ngan celcom.. bila dah masak ngan benda menatang ni dan dah mcm2 soalan aku ajukan.. last2 diorang cakap mmg dkt kelantan xde 3.5G dan 1 lg masalah sharing disease.. takkan xleh nak upgrade supaya pengguna rasa berbaloi dgn ape yg mereka bayar tiap2 bulan.. ciss, mmg sah celcom ni syarikat beghok yg akan di banned oleh pengguna skit masa lagi..

    Using Internet Explorer Internet Explorer 7.0 on Windows Windows XP
  11. Altair | November 30, 2009 at 11:44 pm | Permalink
    Using Internet Explorer Internet Explorer 8.0 on Windows Windows 7

    Salam, saya nak tanya. celcom ada limit 5g monthly right? saya mengalami senario ini, just nak minta pendapat.

    Senario ini berlaku bulan lepas, november.

    (modem vodafone datacard 1.8mbps dengan signal HSDPA)
    dua minggu lepas saya ada aktifkan weekly broadband (prepaid = RM20)
    but around 5 or 6 hari, saya dah tak dapat gunakan broadband dan web browser saya mengeluarkan notis lebih kurang macam ni, servis yang anda gunakan telah mencapai tahap/limit bandwidth penggunaan. so, saya consider 5 gb telah dicapai dan saya xdpt online lagi.

    the next week, saya aktifkan sekali lagi weekly broadband (lagi kopak RM20). tetapi apa yang saya dapat dengan menggunakan modem datacard yang sama:

    (modem vodafone datacard 1.8mbps dengan signal GPRS)

    soalannya, kenapa saya hanya dapat signal GPRS sedangkan sepatutnya signal HSDPA. adakah disebabkan minggu yang lalu saya telah mencapai had limit 5Gb di dalam bulan yang sama?

    adakah ini benar? dan adakah bermakna saya hanya dapat gunakan GPRS sepanjang minggu tersebut sedangkan saya telah membayar sekali lagi RM20 untuk pembaharuan weekly broadband servis? kalau betul… huhuhu tak adil la macam ni… baik aku pergi kedai mamak dengan RM40 aku tu buat beli air and roti canai pastu layan WiFi sampai pengsan.

    Using Internet Explorer Internet Explorer 8.0 on Windows Windows 7
  12. iwan meulia | December 28, 2009 at 7:58 pm | Permalink
    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.5.6 on Windows Windows Vista

    i plan to travel to Sabah for 3 weeks and i need a mobile broadband service for my notebook. I heard celcom has best coverage. Is that true? I also need to use skype. Can somebody give me advice? Thanks alot.

    Using Mozilla Firefox Mozilla Firefox 3.5.6 on Windows Windows Vista

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *